Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsplatskonflikt

Välkommen till "Arbetsplatskonflikt," en webbplats som erbjuder redskap för att förstå och hantera egna och andras konflikter i arbetslivet. Webbplatsen är indelad i ett antal sektioner som riktar sig till läsare med olika behov (se vänstra kolumnen). "Akutmottagningen" är till för dig som är direkt inblandad i en konflikt nu och behöver hjälp att "packa upp" din konflikt, förstå den och därmed kunna navigera i situationen på ett bättre sätt. Övriga sektioner riktar sig till dig som vill skaffa dig mer kunskap, använda konflikter för din personliga utveckling och/eller hantera och förebygga andras konflikter. 

Webbplatsen har funnits sedan 2002 och utvecklades med stöd av ett projektanslag från Verket för innovationssystem, Vinnova. Huvudförfattare är Thomas Jordan, universitetslektor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Webbplatsen är mest att likna vid en uppslagsbok där de flesta texterna inte förändrats sedan starten 2002. Våra resurser för att underhålla webbplatsen är ytterst begränsade. Nyare texter om konflikter och konflikthantering publiceras företrädesvis på denna blogg:
blog.perspectus.se

 

Kontaktinformation

Thomas Jordan, universitetslektor

Box 705, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 5663

Hur kan vi överbrygga kulturklyftor och konflikter

Hur kan vi överbrygga kulturklyftor och konflikter

Frukostseminarium ordnat av Forum för konstruktiv konflikthantering 24 oktober 2018 i Röda Korsets lokaler vid Mariatorget i Stockholm.

Tre forskare vid Göteborgs universitet har under 2017-18 studerat sex verksamheter i olika delar av Sverige som syftar till att främja integration och understödja invandrares resurser att hitta en plats för sig själva och sina barn i det svenska samhället.

Seminariet fokuserade på hantverket att bygga relationer, skapa ett öppet och respektfullt dialogklimat och främja insikt, kunskaper och utveckling av synsätt, i en miljö där det finns djupgående skillnader i normer och andra föreställningar. Föreläsare var Thomas Jordan, docent, universitetslektor, konfliktforskare och utbildare vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Thomas Jordan|Sidan uppdaterades: 2013-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?