Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytta av kurserna

Ju längre Sofia gick på utbildningen desto mer kände hon att hon kommer att ha nytta av utbildningen.
- Det märkte jag redan under praktiken. Jag kunde utnyttja mina kunskaper från de olika kurserna i de arbetsuppgifter jag fick göra.

Några månader efter examen skrev Sofia på för ett jobb i rekryteringsbranschen.

- Det kändes lite osäkert i början av hösten. Jag gick till Arbetsförmedlingen för att se vad de kunde hjälpa mig med. Handläggaren tycket jag kunde söka några jobb så jag tog kontakt med ett företag och vi bestämde tid för ett möte.
Sofia börja med att berätta om utbildningen.

- De var positiva redan från början, speciellt när jag nämnde vår praktik och de kurser om jag hade läst som hade en konkret inriktning, som organisationskunskap och konflikthantering.

Kund och kontrakt

Det dröjde inte länge på det nya jobbet innan det blev förändringar, en av säljarna på kontoret slutade och Sofia fick ta hand om hela kedjan, från de första kundkontakterna till kontraktsskrivning.

- Även om det inte var detta som jag räknade med när jag fick jobbet så har det ändå varit positiva förändringar. Arbetsuppgifterna har blivit fler och nu har jag ännu mer nytta av det jag lärde mig på utbildningen.

Tips av sambo

Sofia har alltid varit intresserad av personalfrågor och hur en organisation arbetar. Det var genom hennes sambo, som hade läst kurser i arbetsvetenskap, som hon fick tipset om Arbetsvetarprogrammet. Som alltid när man börjar på en ny utbildning är det lite osäkert om det är rätt utbildning man valt. Men det kändes mycket bättre lite längre in i utbildningen då kurserna i arbetsmiljö, organisation och konflikthantering gick.

- Dessa kurser var intressanta både för mig och för företaget och jag har redan haft mycket konkret nytta av dem.

(2014)
 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2019-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?