Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning - seminarier

Seminarieverksamheten intar en central ställning i forskarutbildningen.

Seminarieverksamheten intar en central ställning i forskarutbildningen.
Doktoranderna deltar aktivt på det allmänna seminariet. Där tränas de forskarstuderande i vetenskaplig argumentation och inför uppgiften att föra ut sin forskning i det internationella forskarsamhället. Här presenteras och diskuteras uppsatser eller delar av doktorandernas avhandlingar.

Det allmänna seminariet är institutionens forum för den akademiska samtalet. Syftet är att forskare och forskarstuderande tillsammans skall föra en dialog kring relevant forskning som bedrivs inom och utom institutionen. Vanligt är att gäster föreläser om sin aktuella forskning eller nyss publicerade skrifter. Men även institutionens forskare och forskarstuderande kan presentera pågående arbete eller lägga fram ett manuskript för granskning. Periodvis anordnas tematiska seminarier. Ett särskilt tema kan då behandlas under en följd av seminarier. I övrigt arrangeras flera andra seminarier av grupper med anknytning till institutionens profilområden inom forskningen, exempelvis arbetslivsforskning, emotionssociologi, feministiska studier, sociala rörelser och vetenskaps- och teknikstudier.
 

Kontaktinformation

Anna Karin Wiberg

Personalhandläggare,

Telefon:
031-786 4761

Fax:
031-786 4764

Kontaktinformation

Cecilia Hansen Löfstrand

Studierektor,

Telefon:
031- 786 4766

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2012-10-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/utbildning/forskarutbildning/seminarier/
Utskriftsdatum: 2020-08-15