Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetslivets socialpsykologi: Med särskild relevans för läraryrket och skolmiljön

Kursen vänder sig till dig som är ämneslärare och undervisar i ämnet sociologi på gymnasiet, och till dig som undervisar i samhällskunskap och andra samhällsvetenskapliga kurser/ämnen i gymnasium och grundskola där sociologiska perspektiv ingår.

Kursen erbjuder möjlighet för verksamma lärare att fördjupa och uppdatera sina kunskaper med aktuell forskning inom ämnesområdet sociologi. Kursens innehåll relateras väl till läraryrket, undervisning i skolan och ger möjlighet till fördjupad analys och behandling av aktuella samhällsfrågor utifrån sociologisk teoribildning och forskning.

Denna kurs ger en orientering i arbetslivsinriktad socialpsykologi på sociologisk grund. Kursen knyter an till tre mer specificerade teman: organisationskultur, reformarbete och ledarskap med relevans för skolans värld. Presentation av nyare forskning blandas med klassisk och modern teori. Internationella utblickar varvas med svenska studier. Problemlösande inslag betonas och ett allmänt ledmotiv för kursen kan sägas vara att ingenting är så praktiskt som en bra teori.

Kursen ingår i kurspaket med fyra kurser på 2,5 hp vardera. Kursernas innehållsliga teman och uppläggning är utvecklat i samverkan med verksamma sociologi- och samhällskunskapslärare. Kursen gavs första gången vårterminen 2017 och återkommer höstterminen 2018, period 1. Undervisningen är förlagd till sen eftermiddagstid på 16 procents studietakt över en halv termin. För information om övriga kurser hänvisas till webbplats för Korsvägen. Anmälan mm, klicka här.

 

 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2018-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?