Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sociala relationer: klass, kön, etnicitet med särskild relevans för läraryrket och skolmiljön

Kursen vänder sig till dig som är ämneslärare och undervisar i ämnet sociologi på gymnasiet och till dig som undervisar i samhällskunskap och andra samhällsvetenskapliga kurser/ämnen i gymnasium och grundskola där sociologiska perspektiv ingår.

Kursen erbjuder möjlighet för verksamma lärare att fördjupa och uppdatera sina kunskaper med aktuell forskning inom ämnesområdet sociologi. Kursens innehåll relateras väl till läraryrket, undervisning i skolan och ger möjlighet till fördjupad analys och behandling av aktuella samhällsfrågor utifrån sociologisk teoribildning och forskning.

I kursen "Sociala relationer: klass, kön, etnicitet med särskild relevans för läraryrket och skolmiljön" behandlas sociala relationer, social stratifikation och social ojämlikhet baserat på klass, kön och etnicitet. Individers och gruppers villkor, identiteter och handlande i relation till samhälleliga strukturer fokuseras utifrån olika teoretiska perspektiv och empirisk forskning. Förmåga till samhällsanalys och kritiskt tänkande tränas genom uppgifter där teoretiska perspektiv och begrepp tillämpas på fenomen som anknyter till kursens innehåll.

Kursen ingår i kurspaket med fyra kurser på 2,5 hp vardera. Kursernas innehållsliga teman och uppläggning är utvecklat i samverkan med verksamma sociologi- och samhällskunskapslärare. Kursen gavs första gången vårterminen 2017 och återkommer vårterminen 2019, period 2. Undervisningen är förlagd till sen eftermiddagstid på 16 procents studietakt över en halv termin. För information om övriga kurser hänvisas till webbplats för Korsvägen. För anmälan mm, klicka här.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2018-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?