Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personalvetenskap

Tvärvetenskapliga utbildningar i personalvetenskap och HRM

I dagens arbetsliv är de anställdas kompetens och engagemang helt avgörande för en organisations framgång. Personalfrågor är därför numera en viktig strategisk resursfråga som behandlas på ledningsnivå, och personalchefen har oftast en självklar plats och roll i ledningsgruppen. Personalvetarprogrammet är det naturliga utbildningsvalet för alla som är intresserade av att arbeta med personal- och arbetslivsfrågor.
Göteborgs universitet erbjuder två utbildningar inom HR och yrkesområdet personal- och arbetsliv. Dels en kandidatutbildning (180 hp), Personalvetarprogrammet, dels en internationell masterutbildning i Human Resource Management and Labour Relations (120 hp).
Utbildningarna ger examen inom huvudområdet Personalvetenskap respektive Strategic Human Resource Management and Labour Relations. Personalvetenskap är ett flervetenskapligt område med särskilt fokus på förhållandet mellan människa, organisation och samhälle.
Göteborgs universitet är en livaktig miljö för forskning om arbetsliv och arbetsmarknad på både samhälls-, organisation-, grupp, och individnivå vilket sörjer för att utbildningarna har tillgång till aktuell forskning inom fältets alla olika dimensioner.

Kontaktinformation

Studievägledare Antje Olsén (Arbetsvetenskap, Personalvetenskap)

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Besöksadress Skanstorget 18 Rum G 107

Telefon:
031-786 1680

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2018-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/utbildning/personalvetenskap/
Utskriftsdatum: 2020-08-15